Weersverwachting en waarschuwingen

Weersverwachting

Regenachtig en kil weekeinde
Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het bewolkt en in het midden en zuiden zijn er perioden met (buiige) regen. In het noorden is het meest droog, maar ook daar is er geen ruimte voor de zon. Het is fris met een temperatuur tussen de 12 en 15°C. De wind is west tot zuidwest en matig, aan de noordkust eerst nog (vrij) krachtig. In de avond wordt neemt de wind af naar zwak tot matig.

Komende nacht is er vrij veel bewolking. In de noordelijke helft is er kans op een bui, maar komen er ook enkele opklaringen voor. Mogelijk ontstaat daar nog een enkele mistbank. In de zuidelijke helft valt er af en toe lichte regen. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C. De wind is zwak tot matig en komt geleidelijk uit uiteenlopende richtingen.

Zondagochtend is het op een lokale bui na nog op de meeste plaatsen droog en in het noordoosten kan plaatselijk nevel of een mistbank voorkomen. In de middag zijn er in het midden en zuiden perioden met regen. In het zuiden valt 10-20 mm, in het uiterste zuiden mogelijk nog meer. In het noorden zijn er ook droge perioden maar daar kan soms wel een losse bui voorkomen. In de loop van de avond wordt het op de meeste plaatsen geleidelijk weer droog, al blijft vooral in de kustgebieden een bui van zee mogelijk. Vlak aan zee zijn bij deze buien nog onweer en (zware) windstoten mogelijk van 70-80 km/uur. De temperatuur komt in de middag op de meeste plaatsen niet boven de 13°C uit. De wind is zwak tot matig en komt eerst uit uiteenlopende richtingen. In de loop van de ochtend wordt de wind overal noordelijk en neemt in de middag toe naar matig boven land en krachtig tot mogelijk hard langs de kust. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/09/2018 15.34 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen
Maandag eerst nog een bui. Daarna geregeld zon, overwegend droog maar op de meeste dagen wel vrij koel voor de tijd van het jaar.
Uitgifte: 22/09/2018 04.28 uur LT
Lange termijnverwachting
Zaterdag 29 september tot en met zaterdag 06 oktober
Grote kans (rond 80%) op een vrij koel weertype. De dagelijkse neerslagkans neemt in de loop van de periode toe.
Uitgifte: 22/09/2018 04.28 uur LT

Waarschuwingen

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 22/09/2018 16:38 uur LT

  

Reactiemogelijkheid is gesloten