Weersverwachting en waarschuwingen

Weersverwachting

Vandaag zon. Geleidelijk meer bewolking en in het Waddengebied sneeuwbuien
Verwachting voor vandaag en morgen

De zon schijnt vanmiddag in vrijwel het hele land. Van het noordoosten uit neemt de bewolking toe en komen er in het Waddengebied later vanmiddag en vanavond enkele sneeuwbuien voor, die daar voor een sneeuwdek kunnen zorgen. Verder blijft het overwegend droog, maar is er vooral in het noordoosten en oosten kans op af en toe lichte sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond +1°C. De oost- tot noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig. Door de wind voelt het schraal aan.

Komende nacht is het licht tot half bewolkt en komen er in het noordelijk kustgebied nog enkele sneeuwbui voor. De minima lopen uiteen van -3°C in het noordwesten tot -7°C in het zuidoosten. De wind is noordoost tot oost en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.

Maandag overdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In het Waddengebied blijft een sneeuwbui mogelijk, elders blijft het droog. Het is opnieuw koud met een middagtemperatuur rond of iets onder het vriespunt. De noordoostenwind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/02/2018 15.47 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen
Koud tot zeer koud en meest droog, maar vooral in de noordelijke kustgebieden kans op een sneeuwbui. In de nacht naar donderdag en donderdagochtend gevoelstemperaturen beneden de -15 graden. Vanaf vrijdag toenemende kans op sneeuw.
Uitgifte: 25/02/2018 03.38 uur LT
Lange termijnverwachting
Zondag 04 maart tot en met zondag 11 maart
Minder koud, maar nog steeds 60% kans op maxima onder normaal. Verder een overgang naar een weerbeeld met geregeld regen, of mogelijk natte sneeuw.
Uitgifte: 25/02/2018 03.38 uur LT

Waarschuwingen

Code geel: In het Waddengebied lokale gladheid door sneeuwbuien

In het Waddengebied is er vanaf het einde van de middag van het oosten uit gladheid mogelijk door sneeuwbuien.


Uitgifte: 25/02/2018 15:08 uur LT

  

Reactiemogelijkheid is gesloten