Weersverwachting en waarschuwingen

Weersverwachting

Morgen vooral in het zuiden enkele stevige onweersbuien
Verwachting voor vandaag en morgen

Er zijn brede opklaringen en het is droog. In het uiterste zuiden kan mogelijk een enkele (onweers)bui voorkomen. De wind is noordoostelijk en matig, in het Waddengebied af en toe (vrij) krachtig, 5 tot 6 Bft.

Komende nacht zijn er opklaringen en het blijft op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 13°C. De oost- tot noordoostenwind is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer af en toe vrij krachtig.

Donderdag is er af en toe zon en in eerste instantie is het op de meeste plaatsen droog. In de loop van de middag neemt in het zuiden de kans op een stevige regen- of onweersbui toe. Lokaal is dan veel neerslag in korte tijd mogelijk. In de avond kunnen de (onweers)buien ook in het midden van het land voorkomen. De maximumtemperatuur loopt uiteen van lokaal 26°C in het oosten tot rond 20°C op de Waddeneilanden. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in de loop van de middag vooral in het noordelijk kustgebied af en toe krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/05/2018 22.00 uur LT

  

Meerdaagse verwachtingen
Zonnige perioden met temperaturen ruim boven normaal. Met uitzondering van het weekeinde, vooral in het zuiden kans op een regen- en onweersbui. In het noorden blijft het overwegend droog.
Uitgifte: 23/05/2018 11.56 uur LT
Lange termijnverwachting
Woensdag 30 mei tot en met woensdag 06 juni
De kans op het aanhouden van het weertype met temperaturen boven normaal neemt geleidelijk af naar 60%, waarmee de kans op een koeler weertype met temperaturen rond of iets boven normaal geleidelijk toeneemt tot 40%. De neerslagkansen liggen de gehele periode rond 30%.
Uitgifte: 23/05/2018 11.56 uur LT

Waarschuwingen

Code geel: Morgen in de loop van de middag vooral in het zuiden enkele stevige onweersbuien

Morgen komen er in de loop van de middag en tijdens de avond in het zuiden van het land enkele stevige onweersbuien voor met kans op hagel, windstoten en veel neerslag in korte tijd.


Uitgifte: 23/05/2018 22:14 uur LT

  

Reactiemogelijkheid is gesloten