Weersverwachting en waarschuwingen

Weersverwachting

Vooral in het noorden een bui, morgen meest droog
Verwachting voor vandaag en morgen

Vandaag is het wisselend bewolkt en vallen er vooral in het noorden en oosten een aantal buien. Vanuit het zuidwesten gaat de zon vanmiddag vaker schijnen. De middagtemperatuur loopt uiteen van een graad of 17 in het noorden tot lokaal 20°C in het zuiden van het land. De wind draait van zuidwest naar west en is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied eerst nog krachtig.

Komende nacht zijn er opklaringen, maar vooral in het zuiden ook wolkenvelden. In opklaringen is een enkele mistbank niet uitgesloten. Het blijft vrijwel droog en de temperatuur daalt naar 11°C landinwaarts tot 14°C langs de kust. Er staat een zwakke zuidwestelijke wind.

Maandag overdag zijn er perioden met zon en blijft het op de meeste plaatsen droog. Tegen de avond neemt van het zuidwesten uit de bewolking toe. De middagtemperatuur ligt rond 20°C en de zuidwestelijke wind is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/08/2017 09.00 uur LT

   

Meerdaagse verwachtingen
Overwegend droog weer en geleidelijk warmer met op woensdag waarschijnlijk op veel plaatsen 25°C. Vanaf donderdag weer iets dalende temperaturen. Richting het weekeinde toenemende kans op een (onweers)bui en zaterdag mogelijk (40% kans) opnieuw 25°C of meer.
Uitgifte: 20/08/2017 01.43 uur LT
Lange termijnverwachting
Zondag 27 augustus tot en met zondag 03 september
Licht wisselvallig zomerweer met af en toe een bui. Temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar.
Uitgifte: 20/08/2017 01.43 uur LT

Waarschuwingen

Code groen: Er zijn geen waarschuwingen

Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.


Uitgifte: 20/08/2017 11:19 uur LT

  

Reactiemogelijkheid is gesloten