Weersverwachting en waarschuwingen

Weersverwachting

Op veel plekken glad door sneeuwresten en/of bevriezing
Verwachting voor vandaag en morgen

Er is nog veel bewolking en hier en daar valt er lichte regen, in het oosten kan er de eerste uren nog wat lichte sneeuw vallen. Vanuit het westen trekken opklaringen, maar ook (winterse) buien het land binnen. In de kustprovincies is daarbij kans op onweer. Op veel plekken is het glad door sneeuwresten en/of bevriezing van natte weggedeelten. Aan zee loopt de temperatuur op naar 5°C, landinwaarts ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. De noordwestenwind is matig, aan de kust krachtig, in het Waddengebied mogelijk hard.

In de ochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele (winterse) buien, hierbij is in de kustprovincies kans op onweer. In de ochtend is het op veel plaatsen nog glad door sneeuwresten of bevriezing. In de loop van de middag en avond klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit rond 3°C en er staat een zwakke tot matige westelijke wind. In de avond draait de wind naar zuidwest en wordt aan de kust (vrij) krachtig.

In de nacht naar woensdag neemt de bewolking toe en aan het einde van de nacht gaat het in het westen regenen. De minimumtemperatuur varieert van 5°C in het noordwesten tot -2°C in het oosten. De zuidwestelijke wind is matig, aan de kust (vrij) krachtig. In de loop van de nacht wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard.

Woensdagochtend is het overwegend bewolkt en trekt er een regengebied van west naar oost over het land. Landinwaarts kan hierbij (natte) sneeuw vallen, maar deze gaat vrij snel over in regen. Later in de middag trekt een volgend regengebied vanuit het zuidwesten het land binnen. De maximumtemperatuur ligt in het westen rond 6°C en in het oosten rond 4°C. De wind is zuidwest en matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig of hard. In de avond draait de wind aan zee naar een noordwestelijke richting. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/12/2017 01.16 uur LT

    

Meerdaagse verwachtingen
Wisselvallig met middagtemperaturen rond 5 graden. In de nachten soms temperaturen rond het vriespunt.
Uitgifte: 11/12/2017 09.18 uur LT
Lange termijnverwachting
Maandag 18 december tot en met maandag 25 december
Grote kans (80%) op aanhoudend wisselvallig weer met toenemende kans op maximumtemperaturen boven normaal.
Uitgifte: 11/12/2017 09.18 uur LT

Waarschuwingen

Code geel: Op uitgebreide schaal glad door sneeuwresten of bevriezing.

Code rood voor sneeuwval beëindigd.

Vannacht en morgenochtend is het op veel plaatsen gevaarlijk glad door sneeuwresten of bevriezing van natte weggedeelten. Hiervoor is code geel van kracht.


Uitgifte: 11/12/2017 23:59 uur LT

  

Reactiemogelijkheid is gesloten